Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn - GZ Keizer Karelpark - Lindepark 2K - 1185 LD Amstelveen

Kinderfysiotherapie

Wat is kinderfysiotherapie?


Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun motoriek en zintuigen. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Bij sommige kinderen duurt dit langer en kan de ontwikkeling afwijken van de norm. Dit kan ontstaan door een aangeboren of verkregen aandoening aan de zintuigen, organen, het zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kan kinderen belemmeren in hun ontwikkeling. Ze hebben dan meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden te leren, zoals bijvoorbeeld lopen, hinkelen, klimmen, fietsen, schrijven, knippen etc. Voor deze kinderen kan een kinderfysiotherapeut begeleiding bieden.

Is bovenstaande video niet zichtbaar? Klik hier

De kinderfysiotherapeut is een deskundige, die na de basisopleiding fysiotherapie zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van kinderen en jongeren in de leeftijdsgroep 0 tot 18 jaar, middels de masteropleiding kinderfysiotherapie. De kinderfysiotherapeut heeft uitgebreide kennis van de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van het kind en is in staat om onderscheid te maken tussen een normale, vertraagde en/of een afwijkende motorische ontwikkeling.


De kinderfysiotherapeuten in onze praktijk werken nauw samen met de huisarts, JGZ arts, revalidatie arts, orthopedisch chirurg, orthopedagoog, kinderpsycholoog, kinderpsychiater, logopedist, ergotherapeut. Tevens met de leerkracht, gymnastiekdocent en intern begeleider van de school.


>   Kinderfysiotherapie
>   Doelgroep
>   Specialisaties
>   Onderzoek en behandeling
>   Verwijzing en vergoeding
>   Extra informatie
>   Team     
>   Aanmelden kind
>  Praktijktarieven 2018
     


Certificaat.pdf

Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn


Welkom