Nieuwe therapeut: Femke Blok

Hai, wat leuk dat u even de tijd neemt om dit te lezen. Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Femke Blok en vanaf eind augustus ben ik hier werkzaam als algemeen maar met name als psychosomatisch fysiotherapeute. Psychosomatisch vind ik altijd zo’n groot woord maar het houdt eigenlijk in dat ik je kan begeleiden in het vinden van de balans tussen spanning en ontspanning, tussen denken en voelen dus meer uit je hoofd, meer in je lijf. Dit doe ik o.a. aan de hand van allerlei soorten oefeningen, communicatieve massage en inzicht geven in beperkende gedachten. Denkt u dat ik iets voor u zou kunnen betekenen dan kunt u op de maandagen en vrijdagen bij mij terecht.

Wellicht tot dan!

Femke Blok

Opleiding: fysiotherapie

Specialisaties: psychosomatiek, holistisch massagetherapeut, NLP- coach, medical tapingFysiotherapiepraktijk Sleedoorn - GZ Keizer Karelpark - Lindepark 2K - 1185 LD Amstelveen

Nieuws

Het laatste nieuws

Behoefte aan meer informatie over uw lichamelijke klachten?

Op de website van thuisarts.nl kunt u meer informatie vinden over uw lichamelijke klachten en hoe u deze kunt verhelpen.  


Ga naar thuisarts.nl >Sinds 1 september bieden wij de mogelijkheid om bij ons te trainen in een Diabetes Beweegroep voor mensen met DM

Het diabetes beweegprogramma is bedoeld voor mensen met diabetes mellitus die graag meer zouden bewegen en waarvoor de stap naar de sportschool of sportclub nog te groot is. Naast een juiste instelling van medicatie en voeding, zorgt ook bewegen voor een daling van uw bloedsuikerspiegel. Gestructureerd bewegen helpt hierbij en dit zal u tijdens de trainingen ondervinden. Het doel van het beweegprogramma is zorgen dat u plezier krijgt in bewegen en zorgen dat u uiteindelijk een vorm van beweging vindt die bij u past en die u zelfstandig kunt volhouden.


Het beweegprogramma heeft een duur van 4 maanden en bestaat uit 16 trainingen. Tijdens deze trainingen zal uw conditie en kracht geleidelijk aan worden opgebouwd door een voor u op maat gemaakt programma. Samen wordt er op zoek gegaan naar een beweegvorm/sport die bij u past, zodat u tijdens en uiteindelijk ook na het programma voldoende blijft bewegen.

Uw zorgverzekeraar vergoedt vaak een deel of de gehele kosten, dit verschilt per verzekeraar. Heeft u vragen over het beweegprogramma neem dan graag telefonisch contact met ons op via 020 641 86 10.FyioFit nu op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Vanaf heden kunt u dinsdag, donderdag en zaterdag onder begeleiding van Joyce Duinhoven in groepsverband verder werken aan uw conditie, coördinatie  en spierkracht. De lessen vinden wekelijks plaats op vrijdag en zaterdag tussen 10 en 11 uur. De groepen bestaan uit 4 tot maximaal 8 personen en voor aanvang van de lessen kunt u gebruikmaken van de kleedkamers en lockers. Voor meer informatie kunt u terecht aan onze balie of bellen met 020 641 8610.


Pijn begrijpen en wat eraan te doen in 10 minuten.

Voor kinderen is een speciaal 10 minuten durend filmpje gemaakt om pijn te leren begrijpen en er wat aan te doen.

Bekijk het filmpje hier >Vanaf heden kunt u bij ons terecht voor orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.

Meer informatie >NIEUW: Manuele lymfedrainage in onze praktijk

Lymfeoedeem is een ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel, waardoor abnormale zwelling ontstaat die niet meer vanzelf verdwijnt.


Oorzaak: Een onvoldoende transport capaciteit van de lymfevaten, die al aanwezig kan zijn na de geboorte. Dit noemt men primaire lymfe oedeem en komt dus ook vaak al op jongere leeftijd voor, na bv. een sportletsel. Maar ook door een operatie waarbij lymfeklieren zijn verwijderd, radiotherapie of een combinatie van deze factoren kan lymfeoedeem ontstaan. Ook infecties en bepaalde huidziektes kunnen secundair lymfeoedeem veroorzaken.


Klachten kunnen bestaan uit: Zwelling, een vermoeid en zwaar gevoel , pijn, beperkingen in bewegingen en huidafwijkingen.

Manuele lymfedrainage is een rustige massage techniek waarbij het verstoorde  lymfesysteem wordt gestimuleerd en alternatieve wegen worden gezocht voor de lymfe afvoer.


Ook compressie therapie ( zwachtelen en kousen), oefentherapie om actief de spierpomp werking weer aan te zetten, voorlichting / advies en zelfmanagement zijn belangrijke componenten bij de therapie.

Als deze therapie wordt ingezet is een verwijzing noodzakelijk.

Uiteraard ben ik via de praktijk bereikbaar om vragen te beantwoorden of onduidelijkheden nader toe te lichten.

Certificaat.pdf

>   Actueel
>   Ons team

Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn


Welkom

Nieuwe therapeut: Hilde Kos

Even voorstellen: mijn naam is Hilde Kos en ik ben sinds 3 april werkzaam als kinderfysiotherapeut binnen de praktijk. Ik ben begonnen met de opleiding bewegingswetenschappen waar ik veel heb geleerd maar het stukje praktisch bezig zijn mistte. Daarom ben ik, na het voltooien van deze studie, de opleiding fysiotherapie gaan doen in Utrecht welke ik in 2006 heb afgerond. Omdat het me altijd al erg leuk leek om met kinderen te werken ben ik de master kinderfysiotherapie in Rotterdam gaan doen en sinds eind 2013 ben ik dan ook officieel geregistreerd kinderfysiotherapeut.

Ik vind het enorm leuk om met kinderen te werken en samen te proberen de problemen die ze ervaren aan te pakken. Ik zal van dinsdag t/m vrijdag in de praktijk werkzaam zijn waaronder ook een dag op het speciaal onderwijs.