Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn - GZ Keizer Karelpark - Lindepark 2K - 1185 LD Amstelveen

Fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie


Wat is orofaciale fysiotherapie?

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De orofaciaal fysiotherapeut is een specialist die u helpt bij gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied en het kauwstelsel. Deze fysiotherapeut wordt hierom ook wel eens aangeduid als kaakfysiotherapeut. Er is veelal een nauwe samenwerking met de huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.


De orofaciaal fysiotherapeut is uitgebreid geschoold in tandheelkundige aspecten, specifieke zenuw-aandoeningen, kanker in het hoofd-halsgebied en specifieke stoornissen die te maken hebben met de nek.


De orofaciaal fysiotherapeut is dus de deskundige bij uitstek die u kan adviseren en begeleiden bij pijn en functieproblemen in het hoofd, het aangezicht en de halsregio.Wanneer naar een orofaciaal fysiotherapeut?


Met verwijzing 

Afhankelijk van uw klachten, wordt u verwezen naar de orofaciaal fysiotherapeut via uw huisarts, tandarts, orthodontist, kaakchirurg, tandartsgnatoloog, KNO-arts of een andere medisch specialist.


Zonder verwijzing 

U kunt ook rechtstreeks naar een orofaciaal fysiotherapeut gaan, zonder verwijsbrief. In dit geval vindt eerst een screening plaats: de therapeut beoordeelt of fysiotherapie voor u een doeltreffende behandelvorm is.

 

Met onderstaande klachten kunt u bij de orofaciaal fysiotherapeut terecht:

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) wil de kwaliteit van fysiotherapie blijven stimuleren. Daarom heeft het KNGF het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen.

De orofaciaal fysiotherapeut staat geregistreerd in het register orofaciale fysiotherapie, en is aangesloten bij de NVOF.Certificaat.pdf

>  Fysiotherapie

>  Specialisaties
            Psychosomatische fysiotherapie

             Manuele lymfedrainage
             Manuele therapie
             Orofaciale fysiotherapie               

             Dry Needling
             Medical Taping
             Diabetes Beweeggroep

>  Team     
>  Extra informatie
>  Aanmelden fysiotherapie
>  Praktijktarieven 2018


Fysiotherapiepraktijk Sleedoorn


Welkom