Block

Fysiotherapie voor

volwassenen 

vanaf 18 jaar

Fysiotherapie is gericht op (jong) volwassenen. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten, wervelkolom, zenuwstelsel), ontstaan door blessures, trauma’s, ziekte, overbelasting of veroudering. Ook behandelen we houdingsafwijkingen en klachten in periodes van extra spanning en emotionele overbelasting.

Wij maken bij de behandeling gebruik van algemene fysiotherapeutische technieken zoals massage en oefeningen. Daarnaast is manuele therapie, psychosomatische therapie, orofaciale fysiotherapie, ademtherapie oedeemtherapie, dry needling en medical taping een belangrijke insteek bij onze behandeling. Verder is er bij ons ook de mogelijkheid om te oefenen in groepsverband, u kunt meedoen met FysioFit of, indien u Diabetes mellitus heeft, meedoen met de Diabetes beweeggroep.

Met verwijzing wordt in de eerste afspraken een fysiotherapeutische diagnose en behandelplan opgesteld. Zonder verwijzing voeren we bij de eerste afspraak een zogenaamde screening uit. Hieruit moet blijken of fysiotherapeutische behandeling zinvol is, en of u bij ons terecht kunt. De huisarts krijgt hiervan bericht. Indien van toepassing werken we samen met huisarts of specialist.

Tijdens de behandeling krijgt u van ons adviezen en zonodig oefeningen voor thuis. Fysiotherapie voor volwassenen wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal te vergoeden behandelingen is afhankelijk van de Aanvullende verzekering die u bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten.

Fysiotherapie ter behandeling van chronische klachten wordt onder bepaalde voorwaarden vanuit de Basisverzekering vergoed.