Block

Valpreventie

Valpreventie netwerk Amstelveen

Onze praktijk is aangesloten bij het valpreventie netwerk Amstelveen. Tezamen met 6 andere fysiotherapie prakijken in Amstelveen, hebben wij speciaal opgeleide fysiotherapeuten in dienst die werken met het Otago oefenprogramma. Dit is een speciaal ontwikkeld oefenprogramma wat de kans op vallen doet afnemen.

Deze fysiotherapeuten begeleiden u op uw eigen niveau en in uw eigen tempo met een effectief bewezen oefenprogramma dat de spierkracht in uw beenspieren sterker maakt en uw evenwicht helpt te verbeteren. Na afronding van het Otago oefenprogramma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten en is de kans om te vallen aanzienlijk afgenomen.

Voor wie

U bent ouder dan 65 jaar, het afgelopen jaar bijna gevallen of misschien zelfs wel eens gevallen. U bent soms wat onzeker met lopen, heeft misschien moeite met langere tijd staan, u merkt dat u vaker (bijna) uw evenwicht verliest of u staat wat moeilijker op uit uw stoel.

Waar

We begeleiden u individueel bij ons op de praktijk. Als u niet mobiel genoeg bent om naar onze praktijk te komen, dan komen wij bij u thuis.

Vergoeding

De behandelingen vallen onder fysiotherapie. Als u voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt het vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Door wie

Bij ons in de praktijk zijn Anita Zeeberg, Jan-Willem Kliffen en Jacqueline Goldewijk de gecertificeerde Otago fysiotherapeuten.